Ans: (d)
41. The Oracle is :
    (a) an operating system
    (b) a word processor software
    (c) a database software
    (d) None of these
Ans: (c)
42. Which one of the following software is used in the word processing:
    (a) Pagemaker
    (b) Word star
    (c) M.S. word
    (d) All of these
Ans: (d)
43. The password provides a protection to the computer which :
    (a) safeguards the oldness came in the hardware
    (b) safeguard the discrepancies came in the software
    (c) safeguards the unauthorized entry of the system
    (d) none of these
Ans: (c)
44. The system through which the data by the means of telephone and with the help of binary signals are transported
    is called:
    (a) Modem
    (b) Monitor
    (c) Mouse
    (d) OCR
Ans: (a)
45. The inability came in four digit system of data storage of the computer is called:
    (a) Y-2Kproblem
    (b) data bug
    (c) 40 problem
    (d) computer bug
Ans: (a)
46. What do you understand by hacking? [MPPCS (Pre) 2011]
    (a) Searching
    (b) Security
    (c) Both (a) and (b)
    (d) None of these
Ans: (c)
47. The computer literacy day is celebrated on-
    (a) 1 December
    (b) 2 December
    (c) 19 December
    (d) 22 December
Ans: (b)
48. The fastest super computer developed by NASA is :
    (a) Kalpna Chawla
    (b) Columbia
    (c) Blue gene
    (d) Param
Ans: (b)
49. Microsoft word is an example of [MPPCS (Pre) 2011]
    (a) an operation system
    (b) an input device
    (c) a processing device
    (d) application software
Ans: (d)
50. The world"s first electronic digital computer is:
    (a) ENIAC
    (b) Sidhartha
    (c) Param
    (d) Deep
                                                           696