(b) through their tracheal system
      (c) through their lungs
      (d) through their gills
Ans: (a)
386. Which of the following is not a micronutrient for a plant?
      (a) Iron
      (b) Magnesium
      (c) Molybdenum
      (d) Manganese
Ans: (a)
387. Grey matter consists of:
      (a) a large number of neurons
      (b) a large number of nerve cell bodies
      (c) a large number of nerve fibres
      (d) neuroglia
Ans: (b)
388. Which of the following compounds found in all living organisms are enrich in phosphorus:
      (a) carbohydrates
      (b) fats
      (c) nucleic acids
      (d) proteins
Ans: (c)
389. Which of the following sugars are components of sugarcane?
      (a) glucose and fructose
      (b) glucose and galactose
      (c) glucose and mannose
      (d) glucose and ribose
Ans: (a)
390. Which of the following statements is / are correct?
     1) Ligaments are highly flexible.
     2) Ligaments connect muscles and bones.
     3) Ligaments contain very little matrix.
     Select the correct answer using the code given below:
     Code:
      (a) 1,2 and 3
      (b) 1 and 3 only
      (c) 2 and 3 only
      (d) 1 only
Ans: (c)
391. Enzymes involved in the chemical reactions:
      (a) decompose during reactions
      (b) are used up during reactions
      (c) react more rapidly as reactions progress
      (d) are not used up during reactions
Ans: (d)
392. In the milk, fat content is reduced during:
      (a) winter
      (b) summer
      (c) autumn
      (d) None of these
Ans: (b)
393. The colour of cow"s milk is slightly yellowish due to the presence of :
      (a) xanthophyll
      (b) riboflavin
      (c) ribulose
      (d) carotin
Ans: (b)
394. Cell membrane is selectively permeable because [NDA 2012]
      (a) it is made up of selected organic molecules
      (b) it does not allow transport of some substances from region of higher concentration to the region of lower
           concentration
                                                             568