249. Lamarckian theory of organic evolution is usually known as the theory of:
      (a) natural selection
      (b) inheritance of acquired characters
      (c) continuity of germplasm
      (d) descent with change
Ans: (b)
250. There is a possibility of contimination in the processed and wrapped food stuffs in the newspaper is of- [NDA2010]
      (a) Lead
      (b) Aluminium
      (c) Iron
      (d) Magnesium
Ans: (a)
251. The father of the theory of mutation is :
     (a) Mendel
     (b) Aristole
     (c) De Vries
     (d) Darwin
Ans: (c)
252. Which of the following is not the residual human organs ? [BPSC (Pre) 2004]
      (a) necatating screen
      (b) ear drum muscles of the tympanic membrane
      (c) fore flattened teeth
      (d) appendix
Ans: (c)
253. The theory of evolution was propounded by : [UPPCS (Pre) 2005]
      (a) Haxle
      (b) Darwin
      (c) Lamarck
      (d) Hugo de Vries
Ans: (c)
254. The metal constituent of chlorophyll is ? [NDA, 2011]
      (a) iron
      (b) potassium
      (c) manganese
      (d) magnesium
Ans: (d)
255. The life originates from: [BPSC (Pre) 2004]
      (a) mountains
      (b) land
      (c) water
      (d) air
Ans: (c)
256. The vitamin which contains cobalt is : [BPSC (Pre) 2008]
      (a) VitaminB6
      (b) Vitamin B2
      (c) Vitamin B1
      (d) Vitamin B12
Ans: (d)
                                                            552