(a)   banana
      (b)   sugarcane
      (c)   mango
      (d)   cotton
Ans: (b)
124. The anti-malarial drug Quinine is made from a plant. The plant is? [CDS, 2011]
     (a) Neem
     (b) Eucalyptus
     (c) Cinnamon
     (d) Cinchona
Ans: (d)
125. The fruits of coconut and mango are :
      (a) pome
      (b) beri
      (c) drup
      (d) hesperidium
Ans: (c)
126. Which of the following is a false fruit?
      (a) apple
      (b) betel-nut
      (c) mango
      (d) cashew (nut)
Ans: (a)
127. In ripened mango the edible structural part is:
      (a) pericarp
      (b) mesocarp
      (c) endocarp
      (d) epicarp
Ans: (b)
128. The edible part in the coconut is:
      (a) pericarp
      (b) endosperm
      (c) completeseed
      (d) blastula
Ans: (b)
129. How much protein a lactating mother requires in a daily diet? [MPPCS (Pre) 2011]
      (a) 30 gm
      (b) 20 gm
      (c) 70gm
      (d) 100gm
Ans: (c)
130. The edible part of lichi (a kind of plum) is:
      (a) aerial
      (b) tuberous thalamus
      (c) mesocarp
      (d) seed leaves
Ans: (a)
                                                          536