Ans: (d)
451. Klinefelter"s syndrome is a genetic disorder where the person
Wrong Question
      (a) becomes a male with feminine characteristics
      (b) has typical male sex organs but is sterile
      (c) is mentally retarded
Ans: (d)
452. Which among the following may carry rabies?
      (a) Cat
      (b) Dog
      (c) Fox
      (d) All the three
Ans: (d)
453. Which among the following vitamins is considered to be a harmone?
      (a) A
      (b) B
      (c) C
      (d) D
Ans: (b)
454. The country"s first "brain bank" that can store up to 300 human brains has been opened at
      (a) Alleppey
      (b) Bengaluru
      (c) Bhubaneshwar
      (d) Mumbai
Ans: (b)
455. Legumes are highly nutritious because they are rich in
      (a) starch
      (b) oils
      (c) fat
      (d) protein
Ans: (d)
456. Decomposition of organic matter is due to
      (a) Virus
      (b) Fungi
      (c) Bacteria
      (d) None of these
Ans: (c)
457. Which of the following crops helps in nitrogen fixation?
      (a) Rice
      (b) Wheat
      (c) Maize
      (d) Beans
Ans: (d)
458. Which among the following cows give maximum milk yields?
      (a) Jersey
      (b) Holstein
      (c) Red Sindhi
      (d) Sahiwal
Ans: (a)
459. The spider spins its web from a liquid secreting from its
      (a) posterior silk gland
      (b) posterior abdomen glands
      (c) mouth
      (d) salivary glands
Ans: (a)
460. Which of the following contains the highest protein content per gram?
      (a) Groundnut
      (b) Soyabean
      (c) Apple
      (d) Wheat
Ans: (b)
                                                             513