Ans: (b)
431. Dinosaur is a/an
      (a) Fish
      (b) Amphibian
      (c) Reptile
      (d) Bird
Ans: (c)
432. Insulin is produced in the human body by the
      (a) Heart
      (b) Kidney
      (c) Liver
      (d) Pancreas
Ans: (d)
433. Which among the following is not a degenerative disease?
      (a) Diabetes
      (b) Stroke
      (c) Myocardial infraction
      (d) Rabies
Ans: (d)
434. Man is warm-blooded, frog is cold-blooded, Which one of the following is cold-blooded?
      (a) snake
      (b) peacock
      (c) parrot
      (d) camel atmospheric pressure
Ans: (a)
435. Which of the following diseases are not bacterial?
      (a) cholera and diphtheria
      (b) trichomonasis and malaria
      (c) tetanus and typhoid
      (d) tuberculosis and leprosy
Ans: (b)
436. Antibodies are formed in
      (a) lymph nodes
      (b) red bone marrow
      (c) spleen
      (d) liver
Ans: (b)
437. The eland having endorine as well as exocrine function is
      (a) Adrenal gland
      (b) Thyroid gland
      (c) Pituitary gland
      (d) Pancreatic gland
Ans: (d)
438. Human blood is oxygenated and purified in the
      (a) heart
      (b) lungs
      (c) liver
      (d) kidneys
Ans: (b)
439. Which among, the following is a solid lubricant?
      (a) carbohydrate
      (b) graphite
      (c) protein
      (d) starch
Ans: (b)
440. Consumption of potassium cyanide leads to total stoppage of cellular activity in the human body, as it cripples the
      (a) heart
      (b) lungs
      (c) kidneys
      (d) mitochondria
Ans: (d)
                                                         511