(b) detritivore
      (c) cannibal
      (d) herbivore
Ans: (c)
391. Timberline shows
      (a) a line of trees
      (b) the limit of the forest
      (c) annual rings
      (d) height of trees
Ans: (b)
392. Desert plants are called
      (a) Xerophytes
      (b) Bryophytes
      (c) Pteridophytes
      (d) Halophytes
Ans: (a)
393. The phenomenon of summer sleep by animals is called
      (a) hibernation
      (b) aestivation
      (c) laziness
      (d) lethargy
Ans: (b)
394. The aphotic zone means that light is
      (a) always present
      (b) present during day
      (c) always absent
      (d) present during night
Ans: (c)
395. Ecology of a population is known as
      (a) demecology
      (b) synecology
      (c) autecology
      (d) space ecology
Ans: (a)
396. "Niche" refers to
      (a) place of living
      (b) type of food
      (c) place of living and type of food
      (d) food and movement
Ans: (c)
397. What are halophytes?
      (a) plants found in fresh water
      (b) plants growing in saline conditions
      (c) mesophytic plants
      (d) desert plants
Ans: (b)
398. The association between leguminous plants and bacteria is
      (a) parasitic
      (b) saprophytic
      (c) symbiotic
      (d) None of the above
Ans: (c)
399. What do you mean by lentic biota?
      (a) Plants and animals in lakes and ponds
      (b) Plants and animals in forest
      (c) Plants and animals in sea water
      (d) Desert plants and animals
Ans: (a)
400. What do you mean by the term fauna?
      (a) plant kingdom
      (b) animal kingdom
                                                       507