370. Spontaneous generation signifying the development of living organisms from non-living has been termed
      (a) Biogenesis
      (b) Abiogenesis
      (c) Cosmozoic
      (d) Catastrophism
Ans: (b)
371. The theory that believes that the first living organism came from another planet is known as
      (a) Catastrophism
      (b) Special creation
      (c) Organic evolution
      (d) Cosmozoic theory
Ans: (d)
372. Lamarck"s theory of inheritance of acquired characters was challenged by
      (a) August Weismann
      (b) Hugo de Vries
      (c) Herbert- Spencer
      (d) Carl Linnaeus
Ans: (a)
373. The biogenetic law was proposed by
      (a) Alfred Russel Wallace
      (b) Charles Darwin
      (c) Ernst von Haeckel
      (d) Lamarck
Ans: (c)
374. Origin of species was published by
      (a) Lamarck
      (b) Weismann
      (c) de Vries
      (d) Charles Darwin
Ans: (d)
375. Afforestation means
      (a) study of forests
      (b) growing new forests
      (c) destroying the forests
      (d) go into the forests
Ans: (b)
376. Leafy trees help in preventing
      (a) Land pollution
      (b) Water pollution
      (c) Noise pollution
      (d) Air pollution
Ans: (c)
377. Bio indicators are
      (a) stains
      (b) pH indicators
      (c) weather indicators
      (d) soil indicators
Ans: (d)
378. Deciduous forests are those with trees
      (a) that are evergreen
      (b) that shed leaves periodically
      (c) that have needle like leaves
      (d) that have no leaves at all
Ans: (b)
379. Evergreen forests are confined to
      (a) Equatorial region
      (b) Temperate region
      (c) Alpine region
      (d) Arctic region
Ans: (a)
380. Savannah is
                                                             505