Ans: (d)
360. Oparin is known for his hypothesis on
      (a) origin of species
      (b) origin of life
      (c) one germ one disease
      (d) one gene one enzyme
Ans: (b)
361. Charles Darwin was influenced in his work by
      (a) Wallace
      (b) Lamarck
      (c) Malthus
      (d) Mendel
Ans: (c)
362. Which one of the following was probably absent in the atmosphere at the time of origin of life?
      (a) Ammonia
      (b) Oxygen
      (c) Hydrogen
      (d) Carbon
Ans: (b)
363. Which organism probably arrived first in the world?
      (a) Algae
      (b) Fungi
      (c) Protozoa
      (d) None of the above
Ans: (a)
364. Vestigeal organs are those which are
      (a) fully formed and functional
      (b) much reduced but functional
      (c) much reduced and functionless
      (d) fully formed but functionless
Ans: (c)
365. The golden age of Dinosaurs was
      (a) Palaezoic
      (b) Cenozoic
      (c) Mesozoic
      (d) Proterozoic
Ans: (c)
366. Who considered evolution as due to mutation?
      (a) Charles Darwin
      (b) Lamarck
      (c) Hugo de Vries
      (d) Cuvier
Ans: (c)
367. Sexual selection theory was propounded by
      (a) Wallace
      (b) De Vires
      (c) Lamarck
      (d) Charles Darwin
Ans: (d)
368. Wallace"s line is a line
      (a) drawn by Darwin
      (b) across the mountains
      (c) between two zoo-geographical areas
      (d) between different classes of animals
Ans: (c)
369. The theory of use and disuse was used to explain evolution by
      (a) Lamarck
      (b) Darwin
      (c) De Vries
      (d) Wallace
Ans: (a)
                                                         504