(d) Salk
Ans: (d)
350. Measles is caused by
      (a) bacteria
      (b) fungus
      (c) virus
      (d) protozoan
Ans: (c)
351. The most accepted theory of the origin of earth is the fiery origin which was propounded by
      (a) Laplace
      (b) Chamberlain
      (c) James Jean
      (d) Hoyle
Ans: (b)
352. The first sign of life made its appearance on the earth about
      (a) 1 million years ago
      (b) 500 million years ago
      (c) 1 billion or 1000 million years ago
      (d) 3 billion years ago
Ans: (d)
353. Accepted theory for the origin of life is
      (a) Cosmozoic theory
      (b) Biogenesis
      (c) Abiogenesis
      (d) Oparin"s theory
Ans: (d)
354. The biologist who believed in the spontaneous creation of microorganisms was
      (a) Leuwenhock
      (b) Needham
      (c) Spallanzeni
      (d) Pasteur
Ans: (b)
355. "Life begets life" or biogenesis was stated by
      (a) Robert Koch
      (b) Miller
      (c) Louis Pasteur
      (d) Lord Lister
Ans: (c)
356. The hypothesis that living matter originated in the past from non-living matter is supported by
      (a) Fossil records
      (b) Miller"s experiments
      (c) Pasteur experiment
      (d) Spallanzeni experiment
Ans: (b)
357. When the earth was formed it had an atmosphere with
      (a) Hydrogen, Oxygen and Nitrogen
      (b) Water Vapour, Hydrogen and Oxygen
      (c) Oxygen, Carbondioxide and Nitrogen
      (d) Water Vapour, Ammonia and Methane
Ans: (d)
358. "Gases of Jupiter" are
      (a) Ammonia, Methane, Hydrogen
      (b) Sulphur, Urethane, Oxygen
      (c) Carbon, Phosphorus and Oxygen
      (d) Nitrogen, Hydrogen and Chlorine
Ans: (a)
359. The oldest era is
      (a) Palaeozoic
      (b) Mesozoic
      (c) Cenozoic
      (d) Proterozoic
                                                            503