(b) white corpuscles
      (c) platelets
      (d) lymph
Ans: (b)
330. The method of inducing artificial immunity was discovered by
      (a) Jenner
      (b) Tolstoy
      (c) Pasteur
      (d) Morgan
Ans: (a)
331. Edward Jenner to find out the efficacy of vaccination used
      (a) his own body
      (b) his friend"s body
      (c) a corpse
      (d) a laboratory animal
Ans: (a)
332. Which one of the following is not caused by bacteria?
      (a) Tuberculosis
      (b) Typhoid
      (c) Cholera
      (d) Mumps
Ans: (d)
333. Antisnake venom is prepared by
      (a) Pasteur institute
      (b) Hoffkine"s institute
      (c) Birla"s institute
      (d) Indian Science Institute
Ans: (b)
334. What is the bacterial disease in lime fruits?
      (a) Phythophthora
      (b) White rust
      (c) Citrus canker
      (d) Smut disease
Ans: (c)
335. What ia leukaemia?
      (a) proliferation of WBC
      (b) decrease of RBC
      (c) increase of platelets
      (d) decrease of WBC
Ans: (a)
336. What are the symptoms of Xeroph-thalmia?
      (a) eye weakness
      (b) dry skin and night blindness
      (c) nervous break down
      (d) All the above
Ans: (b)
337. Which of the following diseases is water borne?
      (a) Cholera
      (b) Malaria
      (c) Filiariasis
      (d) None of the above
Ans: (a)
338. The life cycle of Malarial Parasite consists of two phases in man. Where do they occur?
      (a) In RBC and liver cells
      (b) In WBC and RBC
      (c) In lymph
      (d) In gall bladder and pancreas
Ans: (a)
339. Dwarf plants can be made to attain their normal stature by applying
      (a) IAA
      (b) Ethylene
                                                            501