238. Baldness is seen only in the males because
     (a) it is a male disorder
     (b) it is linked with male Y chromosome
     (c) it is influenced by male hormone
     (d) females cover it up with wigs
Ans: (c)
239. The part of the brain which is responsible for intelligence is
     (a) cerebrum
     (b) opthalmic
     (c) cochlea
     (d) semicircular canals
Ans: (a)
240. Maintenance of pregency is under the control of
     (a) Follicular stimulating hormone
     (b) Growth hormone
     (c) Estrogen
     (d) Progesterone
Ans: (d)
241. The development of new organs is termed
     (a) Parthenogenesis
     (b) Morphogenesis
     (c) Histogenesis
     (d) Paedogenesis
Ans: (b)
242. The medulla oblongata encloses the
     (a) optic lobe
     (b) optic capsule
     (c) second ventricle
     (d) fourth ventricle
Ans: (b)
243. The hypoglossal nerves are the pairs of the spinal nerves
     (a) First pair
     (b) Second pair
     (c) Third pair
     (d) Fourth pair
Ans: (a)
244. What is the colour of the outer portion of the spinal cord?
     (a) gray
     (b) brown
     (c) white
     (d) yellow
Ans: (c)
245. What is the other name for the brain?
     (a) myelon
     (b) encephalon
     (c) cephalon
     (d) All the above
Ans: (b)
246. What does trema mean?
     (a) nerve
     (b) blood
     (c) ganglion
     (d) hole
Ans: (d)
247. Human skin colour is believed to be controlled by at least
     (a) 3 genes
     (b) 4 genes
     (c) 5 genes
     (d) 6 genes
Ans: (a)
248. What is Rhesus factor?
                                                             492